Piemels en borsten vlogen me om mijn rode oortjes, maar met iemand een gesprek voeren leek onbegonnen werk

Column: weer een onbeantwoorde liefde

"Piemels en borsten vlogen me om mijn rode oortjes, maar mijn eigen jacht liep wat minder soepel"

Pim Nugteren is net 30 (au!), woont in hartje Amsterdam en werkt als Marketing Communication Manager. In zijn columns neemt deze mannelijke Bridget Jones je mee in zijn zoektocht naar Mr. Right. En die gaat lang niet alleen over rozen.

Deze keer werd Pim tijdens de Gay Pride verliefd op 'de perfecte man', de jacht liep alleen niet helemaal volgens plan.

De week van de Pride was aangebroken. De week waarin de hele gayscene van Nederland, België, Duitsland, Frankrijk én Engeland zich in onze hoofdstad verzamelde. Het is bijna een soort van EU congres zou je kunnen zeggen, maar geloof me, dan wel nét even anders. Als er een week is waarin ik eindelijk die man van mijn dromen tegen zou kunnen komen, dan is het wel deze.

Het jachtseizoen heropend
En dus besloot ik al mijn laatste restjes hoop van de vloer bijeen te rapen om er weer even als vanouds met frisse moed tegenaan te gaan. Ik had er zelfs vrij voor genomen. Niets kon mij en mijn future husband er nog van weerhouden elkaar dan eindelijk tegen het lijf te lopen.

Terwijl ik deze mantra al weken van tevoren elke ochtend tegen mezelf uitsprak voor de spiegel, zonk op de dag van Milkshake Festival al meteen alle moed me in de schoenen. Met een temperatuur van boven de dertig graden was het ene broekje nog korter dan het andere. Ontblote gespierde torso’s dansten om mij heen en schuurden zo nu en dan zelfs lichtjes langs mijn, ondanks de hitte, braaf geklede lichaam.

Rode oren
Het feit dat er dit jaar op het festival voor het eerst een nudisten deel was, weerhield niemand ervan om het dan ook bij dat deel te laten. Piemels en borsten vlogen me om de oren. En die oren werden daar tamelijk rood van, kan ik je zeggen. Het was me allemaal toch nét iets te veel van het goede. Enigszins in mijn preutsheid aangetast, richtte ik me daarom maar op de muziek en mijn vrienden. Geen wilde vleeskeuring voor mij die dag.

Wingwoman
De avond bood weer nieuwe kansen. Het vriendinnetje met wie ik was, beloofde me plechtig haar taak als wingwoman te zullen vervullen. Ik had goede hoop. Maar na flink wat glazen wijn in één van mijn favoriete cafés van Amsterdam, wist ik dat het ook hier niet zou gaan lukken. Er waren inmiddels al meer Britney-nummers voorbij gekomen dan dat ik leuke jongens had gespot. Toen de tent sloot, besloten we dan ook maar om nog één klein drankje te doen in de gay straat waar ik al eerder een hele column aan wijdde. Dit bezoek was niet zonder succes. Helaas was het succes alleen niet het mijne.

Hoe ze het voor elkaar kreeg weet ik niet, maar mijn vriendin presteerde het om in de meest ordinaire en aftandse gay kroeg van Amsterdam binnen een uur die ene verdwaalde hetero te vinden. De rest van de avond zagen we haar alleen nog maar tongend in een hoekje naast de DJ booth. Ik was blij toen eindelijk ook deze toko de deuren sloot en ik na een lange en vermoeiende dag mijn bed in mocht. Alleen weliswaar.

Hebbes!
De rust was van korte duur. De dag erna was het weer raak. Tussen massa’s uit Haarlem, Alkmaar, Purmerend of nog verder uit de provincie afkomstige tante Truusjes (je kent ze wel, met zo’n witte linnen Vögele broek, een roze polo nog over van de Toppers en een regenboogkrans uit de souvenirshop naast het Centraal Station, kei gezellig een dagje homo’s kijken) moest ik mijn ware liefde gaan vinden. En dat lukte sneller dan gedacht.

The perfect man
Ik had samen met een groep vrienden onze kleedjes op de hoek van mijn straat en de Prinsengracht nog niet uitgespreid of mijn oog viel op misschien wel één van de mooiste mannen die ik ooit heb gezien. Donker haar, een lichte krul, het perfect getrimd baardje, een klein beetje bijgewerkt borsthaar, ondeugende kop, goddelijk lichaam en een veel te kort zwembroekje, waar hij te pas en te onpas mee in de gracht sprong (om er vervolgens natuurlijk weer al zwoel kijkend en doorweekt uit te klimmen als in een oude Baywatch aflevering).

Verliefd
Ik was verliefd. Smoorverliefd! Het was alsof hij zo uit Real Madrid of FC Barcelona kwam gelopen. Ik denk dat ik serieus geen enkele boot van de hele parade heb gezien omdat ik vanaf dat moment enkel nog bezig was met mijn Mr. Right, daar op die boot aan de kant precies tegenover waar wij zaten.

Maar de liefde was van korte duur. Nog voor ik ook maar de helft van de lef bij elkaar had om hem aan te spreken, kwam de hunk mijn kant op. Tenminste, zo leek het. In werkelijkheid liep hij op het laatste moment vlak langs mijn smachtende hoofd richting een blonde dame die aan de kant op hem stond te wachten. Hij stak zijn hand uit en tilde haar op van de rand van de gracht. In een sierlijk pirouetje tilde hij haar de boot op. En toen, een kus. Een innige, romantische kus. Eentje vol passie. En vooral, eentje mét tong.

Hóe dan?
De blonde trien die al zo’n tien minuten naast mij aan de kant moest hebben gestaan, was zijn vriendin. Heel de gayscene van Nederland, België, Duitsland, Frankrijk én Engeland aan mijn favoriete grachtje om de hoek van mijn huis, en ik kies die ene hetero. Hoe krijg ik het toch voor elkaar. 

Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten